Hoogtechnologische laserontharing

Hoe groeit haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. De haargroei maakt verschillende fases door:

  • De groeifase (Anagene fase)
  • De overgangsfase (Catagene fase)
  • De rustfase (Telogene fase)

Een gemiddelde groeicyclus van een haar duurt 6 tot 8 weken. Deze tijdspanne is variabel en in hoofdzaak  afhankelijk van het lichaamsgebied. Om deze reden kan een laserontharing enkel doeltreffend gebeuren wanneer er een interval van 4 tot 6 weken tussen de behandelingen gerespecteerd wordt. Men kan immers enkel de haarfollikels vernietigen van deze haartjes die op het moment van de behandeling in de groeifase zijn. Na 5 tot 8 behandelingen zijn alle haartjes eens in de groeifase geweest waardoor zij allemaal definitief verwijderd zijn.

Wat beïnvloed de mate van uw lichaamsbeharing?

Volgende elementen beïnvloeden de lengte, dikte, plaats en kleur van uw lichaamsbeharing:

  • Leeftijd
  • Genen
  • Hormoonspiegel
  • Medicatie

Op welke wijze verwijdert de diodelaser haren?

De diodelaser genereert laserlicht met een golflengte van 810 nanometer. Melanine, het pigment dat onze haartjes kleurt, geleidt dit laserlicht zoals een koperdraad elektriciteit geleidt. Bij ontharing met de diodelaser zal dit laserlicht door de melanine in de haartjes geleid worden tot in de haarfollikel waar dit laserlicht wordt omgezet in hitte. Gedurende 30 tot 100 milliseconden ontstaat er in de haarfollikel een hitte van 60°C waardoor deze wordt vernietigd. Een vernuftig koelsysteem zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen schade aan de huid kan optreden.

Wie komt in aanmerking voor laserontharing?

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor een laserontharing met als uitzondering negroïde huidtypes.

Alle haren kunnen vernietigd worden met uitzondering van lichte donshaartjes en witte haren omdat deze geen pigment bevatten.

Is laserontharing  veilig?

Laserontharing met behulp van de Light Sheer diodelaser is absoluut veilig. De Light Sheer Diodelaser werd na jaren research in 1998 in de USA op de markt gebracht door Luminus, een gerenommeerd bedrijf dat lasers voor medische toepassingen maakt. Dit toestel heeft een goedkeuring van het FDA (het hoogste orgaan in de USA voor controle van gezondheid, veiligheid en efficiëntie bij medische toestellen).

Is laserontharing pijnlijk?

Het merendeel van de mensen verdraagt de behandeling vlot. Tijdens de laserontharing ervaart men een tintelend, wat prikkend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn uiteraard meer gevoelig dan andere delen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een definitief resultaat?

Er zijn 5 tot 8 behandelingen nodig om alle haren te kunnen verwijderen. De eerste 5 behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. Bij de volgende behandelingen kunt U een wat langere tussentijd nemen.

Zijn de resultaten definitief?

De ‘diodelaser’ is de enige laser welke door de FDA is goedgekeurd voor de claim ‘permanente ontharing’. Klinische studies rangschikken de diodelaser als de meest doeltreffende  laser.

Klanten mogen een permanente ontharing verwachten na 5 tot 8 behandelingen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Het behandelde gebied na behandeling rood worden en een lichte zwelling  vertonen. Dit is een normale reactie op de felle hitte die de laser genereert. Dit licht ongemak neemt snel af.

Een blootstelling aan de zon wordt zowel voor als na de behandeling een vijftal dagen afgeraden.

Dient men specifieke voorzorgen in acht te nemen voor of na de behandeling?

Het gebruik van verzorgingsproducten op het behandelde gebied wordt de eerste drie dagen afgeraden met uitzondering van een specifieke post-epilatie zalf of zonnebrandcrème factor 50.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Start typing and press Enter to search

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

nb-iduna-icon-2