Hoogtechnologische laserontharing

Hoe groeit haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. De haargroei maakt verschillende fases door:

  • De groeifase (Anagene fase)
  • De overgangsfase (Catagene fase)
  • De rustfase (Telogene fase)

Een gemiddelde groeicyclus van een haar duurt 6 tot 8 weken. Deze tijdspanne is variabel en in hoofdzaak  afhankelijk van het lichaamsgebied. Om deze reden kan een laserontharing enkel doeltreffend gebeuren wanneer er een interval van 4 tot 6 weken tussen de behandelingen gerespecteerd wordt. Men kan immers enkel de haarfollikels vernietigen van deze haartjes die op het moment van de behandeling in de groeifase zijn. Na 5 tot 8 behandelingen zijn alle haartjes eens in de groeifase geweest waardoor zij allemaal definitief verwijderd zijn.

Wat beïnvloed de mate van uw lichaamsbeharing?

Volgende elementen beïnvloeden de lengte, dikte, plaats en kleur van uw lichaamsbeharing:

  • Leeftijd
  • Genen
  • Hormoonspiegel
  • Medicatie

Op welke wijze verwijdert de diodelaser haren?

De diodelaser genereert laserlicht met een golflengte van 810 nanometer. Melanine, het pigment dat onze haartjes kleurt, geleidt dit laserlicht zoals een koperdraad elektriciteit geleidt. Bij ontharing met de diodelaser zal dit laserlicht door de melanine in de haartjes geleid worden tot in de haarfollikel waar dit laserlicht wordt omgezet in hitte. Gedurende 30 tot 100 milliseconden ontstaat er in de haarfollikel een hitte van 60°C waardoor deze wordt vernietigd. Een vernuftig koelsysteem zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen schade aan de huid kan optreden.

Wie komt in aanmerking voor laserontharing?

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor een laserontharing met als uitzondering negroïde huidtypes.

Alle haren kunnen vernietigd worden met uitzondering van lichte donshaartjes en witte haren omdat deze geen pigment bevatten.

Is laserontharing  veilig?

Laserontharing met behulp van de Light Sheer diodelaser is absoluut veilig. De Light Sheer Diodelaser werd na jaren research in 1998 in de USA op de markt gebracht door Luminus, een gerenommeerd bedrijf dat lasers voor medische toepassingen maakt. Dit toestel heeft een goedkeuring van het FDA (het hoogste orgaan in de USA voor controle van gezondheid, veiligheid en efficiëntie bij medische toestellen).

Is laserontharing pijnlijk?

Het merendeel van de mensen verdraagt de behandeling vlot. Tijdens de laserontharing ervaart men een tintelend, wat prikkend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn uiteraard meer gevoelig dan andere delen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een definitief resultaat?

Er zijn 5 tot 8 behandelingen nodig om alle haren te kunnen verwijderen. De eerste 5 behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. Bij de volgende behandelingen kunt U een wat langere tussentijd nemen.

Zijn de resultaten definitief?

De ‘diodelaser’ is de enige laser welke door de FDA is goedgekeurd voor de claim ‘permanente ontharing’. Klinische studies rangschikken de diodelaser als de meest doeltreffende  laser.

Klanten mogen een permanente ontharing verwachten na 5 tot 8 behandelingen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Het behandelde gebied na behandeling rood worden en een lichte zwelling  vertonen. Dit is een normale reactie op de felle hitte die de laser genereert. Dit licht ongemak neemt snel af.

Een blootstelling aan de zon wordt zowel voor als na de behandeling een vijftal dagen afgeraden.

Dient men specifieke voorzorgen in acht te nemen voor of na de behandeling?

Het gebruik van verzorgingsproducten op het behandelde gebied wordt de eerste drie dagen afgeraden met uitzondering van een specifieke post-epilatie zalf of zonnebrandcrème factor 50.

Laserbehandeling van  couperose

shutterstock_168312509

Men spreekt van couperose wanneer kleine bloedvaatjes duidelijk zichtbaar zijn door de huid heen. Zij komen voornamelijk voor ter hoogte van wangen en neus. Couperose treedt voornamelijk op bij de ouder wordende huid , de vaatwanden worden immers zwakker doordat de elasticiteit van de bloedvaatjes afneemt met de leeftijd.

Het is een veel voorkomende aandoening en ze is geheel onschuldig. Veel mensen ervaren couperose echter als cosmetisch storend. Bovendien is de couperosehuid vaak heel gevoelig en voelt ze droog en strak aan.

Welke factoren beïnvloeden het ontstaan van couperose?

Couperose komt voornamelijk voor bij mensen die veel weer en wind hebben getrotseerd (bv landbouwers)  De voornaamste factor bij het ontstaan van couperose is immers ultraviolette straling en koude wind.

Bovendien is er een erfelijke voorbestemdheid tot het krijgen van couperose aangezien de sterkte van de vaatwand erfelijk is.

Hoe werkt de velure  laser bij een couperosebehandeling?

De velure  laser genereert laserlicht met een golflengte van 532 nanometer. Dit licht wordt door de rode bloedcellen in de vaatjes geabsorbeerd waardoor het betreffende bloedvaatje wordt dichtgeschroeid door verhitting. Het resultaat is onmiddellijk na de behandeling zichtbaar.

Op welke plaatsen kan couperose worden behandeld?

De laserbehandeling wordt bij mannen en vrouwen in het gelaat en de hals toegepast. Bloedvaatjes kunnen op de neus, neusvleugels, wangen, kin en voorhoofd goed behandeld worden.

Hoeveel couperosebehandelingen zijn er nodig voor een optimaal resultaat?

Meestal zijn meerdere behandelingen nodig. De oorzaak van de couperose zelf wordt immers niet behandeld. Hierdoor kunnen andere haarvaatjes na verloop van de tijd op hun beurt zichtbaar worden. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is wenselijk voor een blijvend resultaat.

Ervaart men pijn tijdens een couperosebehandeling?

De behandeling wordt doorgaans goed verdragen.

In de meeste gevallen wordt een warm en prikkelend gevoel tijdens de behandeling waargenomen. Na de behandeling trekt dit gevoel onmiddellijk weg.

Welke huidreacties ontstaan er na een couperosebehandeling?

Vlak na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien en geïrriteerd aanvoelen. Soms ontstaan kleine, dunne streepvormige korstjes. Deze verdwijnen ongeveer na 3 dagen. Na 2 weken is het eindresultaat zichtbaar.

Welke maatregelen dient men na de couperosebehandeling te nemen?

Voor een optimaal resultaat adviseren we te voorkomen dat het gezicht vlak na de behandeling rood wordt. Dit betekent dat men 24 uur na de behandeling niet meer mag douchen, sporten, sterk gekruid voedsel mag eten of alcohol drinken.

Men mag na de behandeling make-up gebruiken, mits de korstjes droog zijn.Het is belangrijk om de korstjes spontaan te laten afvallen.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search